KiKa

KiKa heeft als doel om de genezingskans in 2025 naar 95% te vergroten. Om dit te realiseren, is er nog veel kostbaar onderzoek noodzakelijk.

Dankzij informatie uit afgerond onderzoek, zijn de specialisten ervan overtuigd dat we nieuwe behandelingsmogelijkheden kunnen ontwikkelen om kinderkanker vaker te genezen en ‘vriendelijker’ te behandelen. Daarvoor is het absoluut noodzakelijk om vernieuwend onderzoek in gang te zetten, specifiek gericht op kinderkanker.

KiKa werft fondsen voor deze speciale onderzoeken, waarmee kinderen versneld hun kanker kunnen overwinnen.

Doelstellingen
KiKa heeft als doel: het werven van fondsen voor vernieuwend onderzoek en andere activiteiten op het gebied van kinderkanker,33423_KiKa_BannerShirley618x450_1-2

gericht op minder pijn en strijd,meer genezing en een hogere kwaliteit van leven op latere leeftijd.

Daarnaast richt KiKa zich op het geven van voorlichting.

Meer specifiek streeft KiKa naar:

– Verhoging van de genezingskans.
– Verbetering van de kwaliteit van de behandeling (minder agressief waar mogelijk).
– Vermindering van bijwerkingen na de behandeling (effecten op latere leeftijd).

Versneld resultaat in de strijd tegen kinderkanker is nodig

Bijna 25% van alle kinderen met kanker overlijdt aan deze ziekte. Ruim 75% geneest, maar door een agressieve behandeling kunnen zowel tijdens als na de therapie vervelende bijwerkingen ontstaan. De huidige chemo’s zijn dusdanig agressief dat kinderen die vandaag genezen zijn verklaard op latere leeftijd alsnog bepaalde orgaanbeschadigingen kunnen krijgen.

Nieuwe wetenschappelijke aanwijzingen

Dankzij de informatie uit genenonderzoek weten we bijna zeker dat er nieuwe behandelingsmogelijkheden ontwikkeld kunnen worden om kinderkanker vaker te kunnen genezen en ‘vriendelijker’ te kunnen behandelen. Elk kind dat kanker heeft of krijgt, kan door het onderzoek tijdens én na de behandeling veel meer kwaliteit van leven hebben. Wat is er nodig om dat te laten gebeuren?

Extra geld zet de vaart erin
Meer dan 95% van de bestaande fondsen richten zich op alle vormen van kanker bij volwassenen. Kanker bij kinderen is veel zeldzamer dan bij volwassenen. Gelukkig maar! Dit is tegelijkertijd een probleem want hierdoor richten deze fondsen zich niet speciaal op kinderkanker. Vernieuwend onderzoek voor kinderkanker vereist een aanpak die gericht is op specifieke genetische eigenschappen voor kinderkanker. KiKa vraagt voor dit onderzoek extra steun.

De zeven centra en de komst van het Prinses Máxima Centrum voor Kinderoncologie
KiKa heeft ervoor gekozen alle zeven academische kindercentra in Nederland te begunstigen. Deze centra hebben hun onderzoeksactiviteiten op elkaar afgestemd. Gezamenlijk dekken zij zo een ongekend breed spectrum van de kinderoncologie af.

In 2017 gaan alle zeven centra samenwerken in het Prinses Máxima Centrum voor Kinderoncologie. KiKa is groot voorstander van dit centrum en wordt een belangrijke financier van de onderzoeken die hier plaats gaan vinden. Door de komst van dit centrum streven we ernaar in 2025 een genezingskans van 95% te behalen. Lees hier meer over het Prinses Máxima Centrum.

KiKa werft fondsen voor:

Emma Kinderziekenhuis – AMC Amsterdam
Koningin Beatrix Kinderkliniek – UMC Groningen
Willem-Alexander Kinder- en Jeugdcentrum Leiden
UMC St. Radboud Kinderziekenhuis – Nijmegen
Sophia Kinderziekenhuis Rotterdam – Erasmus MC
VU Medisch Centrum Amsterdam
Wilhelmina Kinderziekenhuis – UMC Utrecht

www.kika.nl

kika_1

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *